Gornji trg 23, 1000 Ljubljana
+386 41 723 223
info@magnesium.si
Pon - Tor: od 13:00 do 17:30

Naravno Magnezijevo olje
v obliki pršila

Pridobljen na uradnem črpališču; vira Zechstein Inside Original

Zechstein Inside naravni vir zaščiten predvsem, nikoli v stiku z umetnim onesnaževanjem, kjer več kot 250 milijonov let starega posušenega zechsteinskega morja, In je v nekaj milijonihlet prešlo skozi vseh 5 ciklov poplav in suhosti, se nahaja prav na severozahodu Europe pod površjem cca 1600 metrov. In sega of UK (Britanija) pa vse do Nizozemske s tem v svetu zagotavlja njegovi kakovost in naj čistost recepture magnezijevega olja, proizveden kozmetičnega sklada z BDIH normativ, naravne kozmetike


Opis
Sestavine izdelka, kaj vsebuje pršilo z magnezijevim kloridom

Esenca pršilo z magnezijevim kloridomje brez kemikalij in dodanih aditivov, popolnoma naravno raztopino. Izločen iz čiste morske vode. In narejen iz neonesnaženih magnezijevih (kosi) kosmičev (magnesium chloride). Mineralna raztopina,obogateno magnezijeva slanica. Koncentrirana 31-odstotna (aqua, klorida heksahidrata), ki je 100 odstotno  naravna, čista sestava in nič konzervansov.

Aqua, Magnesium Chloride, Sodium Chloride, Potassium Chloride, Magnesium Bromide, Magnesium Sulfate, Calcium Chloride


Naše Esenca magnezijevo olje v obliki pršila se predstavlja predvsem o čistosti magnezijevega proizvoda. Praktično smo  izdelali magnezijev produkt v obliki spreja. Sprej, ker je namreč zelo enostaven za vnos potrebne količine. Namesto generičnega spreja, ki se zamašijo, mi uporabljamo visoko kakovosten premium serum-top razpršilnik se nikoli ne zamaši in je biološko razgradljiv (ekološka).stoodstotno naraven


Zakaj Magnezijevo olje v obliki pršila

Magnezij je mineral, ki ga naše telo nujno potrebuje in ključnega pomena za delovanje njegovih funkcij in za obstoj organizma. Mag, procesira in sodeluje k delovanju približno 300 različnih procesih in ima glavno vlogo v telesu za njegov obstoj in ohranjanja stabilnost zdravja.

Magnezij je pomemben za naš srčno-žilni in živčni sistem in za mišice. 

Pomanjkanje vas lahko privede do resnih težav. Uživanje živil, ki veljajo za dober vir magnezija, je torej vsekakor pomembno, vendar pa je danes zemeljska prst žal pogosto precej osiromašena,in ga primanjkuje  v prehrani. Nekateri ljudje se niti ne zavedajo pomanjkanja.

Odkar vse več strokovnjakov tako priporoča uporabo magnezijevega olja, namenjenega zunanji rabi (topikalno) Tako da se olje lahko absorbira neposredno skozi površino kože. Uporaba magnezijevega olja ima ogromno pozitivnih učinkov na naše zdravje in počutje. Izpostavljamo samo nekatere najbolj izrazite blagodejne učinke.

Blaženju bolečin – pri glavobolu in sklepih, pripomore k lažjemu in bolj kakovostnemu spancu. umirja stres, Izjemno pomembno vlogo ima pri ohranjanju trdnih kosti pripomore k preprečevanju izbruha aken za zdravo in lepo kožo, naravna pomoč pri diabetesu, uravnavanju krvnega sladkorja, znižuje krvni tlak proti nastajanjem krčnih žil, izboljša prekrvavitev po telesu, tako kot umirja krčev v nogah.

Izdelek je preverjene farmacevtske kakovosti  in je primeren tudi za otroke in nosečnice, Pri otrocih, mlajših od 12 let, uporabite polovico odmerka (razredčite 1/2 prekuhano vodo) Hidrolat je priporočliv za vsakodnevno uporabo in masaže. 

Popršite prčilo na poljubni del telesa ali vtrite z masažo .Če se pojavi srbenje (znak absorbcije) lahko olje po 20 minutah sperete. Na začetku priporočamo le 5 potiskov razpršila, nato postopoma povečate na 10-20 potiskov dnevno. Izogibajte se stiku očmi in odprtim ranam: v primeru stika temeljito sperite z čisto vodo.10 rasprškov zagotavlja vsaj 150 mg čistega  magnezija, kar je 40% rda (priporočen dnevni vnos)

Ublažite bolečine v sklepih - Eden izmed glavnih razlogov za uporabo magnezijevega olja je ublažitev bolečine v sklepik in vezeh. Magnezijevo olje je namreč naravno sredstvo za sproščanje mišic in če ga nanaša te na vnete mišice, pripomore k zmanjšanju bolečine. Ugotovili so tudi, da prispeva k zmanjšanju bolečin v hrbtu. 

Za šport se uporablja magnezijevo olje zato da sprošča in regenerira utrujene mišice  ima ključno vlogo pri sintezi beljakovin ter uravnava ravnovesje elektrolitov, ki zagotavljajo izjemno energijo telesu.

Zaradi njegovih učinkov poimenovan tudi antistresni mineral ta dodatek seveda ključen element pri proizvodnji energije znotraj celic in s tem pri energiji celotnega organizma in pripomore k normalnemu delovanju psiholoških funkcij.

Esenca magnezijevo olje v spreju, poskrbi tudi za občutek pomirjenosti, hkrati pa skrbi za normalno delovanje živčnega sistema, povečuje proizvodnjo hormonov serotonina in melatonina, zato pripomore k lažjemu in bolj kakovostnemu spancu. 

Pomanjkanje magnezija je lahko eden izmed povzročiteljev za glavobol, zato lahko z dodajanjem magnezija, če je ta seveda vzrok glavobola, pomembno vplivate na zmanjšanje bolečine. Najboljši način za uporabo da takoj vstopi v celice, če magnezijevo olje nanesete neposredno na kožo. Uporabite  pršilko. napršite stopala, dlani in trebuh. Kot sem že omenil, to počnite dvakrat na dan, zjutraj tako kot zvečer, pred spanjem ali pa ko začutite, da prihaja glavobol. 

V obdobju nosečnosti in dojenja je potreba po magne večja pomaga pri ohranitvi in obnovi telesnih tkiv, poskrbi za regeneracijo v mišicah oz krepi, čisti in neguje kožo

Po 40. letu starosti se potreba magneziju poveča ,nekateri ljudje  zaradi, jemanje nekaterih zdravil zmanjša absorbcijo, zato je potreben večji vnos magnezija Čezkožno ali transdermalno  je najbolj učinkovito saj telo absorbira kar 70 odstotkov.

Magnezijevo olje ali raztopina tekočega magnezija naj bi zmanjševalo potenje, če razpršilu (tekoči ni) dodate nekaj kapljic eteričnega olja sivke, pa dobite pravi naravni dezodorant, ki se hitro in  blagodejno absobira v telo


Na kaj morate biti pozorni!

Esenca magnezijevo olje v obliki pršila nikar ne nanašajte na sveže obrito kožo, saj vas bo ta bolela, zato pred uporabo vedno počakajte, da mine vsaj dvanajst ur od zadnjega britja. Ko bo telo vsrkalo toliko magnezija, kot ga potrebuje, se lahko zgodi, da na koži opazite belo sled. Preprosto obrišite ali izperite. Uporabljajte ga vsaj pol ure pred tuširanjem ali kopanjem, da zagotovite, da se magnezij vsrka v telo. Uporabo lahko spremlja lahno zbadanje ali občutek toplote, kar so normalni znaki, da se magnezij vpija v telo. Pustite ga delovati saj 20 minut na koži po potrebi pustimo tudi dalj časa brez izpiranja. 

Izdelek Esenca magnezijevo olje v spreju je pakiran v 100 ml plastični posodici s pršilom. Ena flaška zadostuje za približno 600 pršenj. Količina, zadostuje saj 3 mesečni redni uporabi. Esenco magnezijevo olja, bi morala imeti vsaka domača lekarna in je nepogrešljiv produkt, vaši kopalnici. Lahko bi rekli da tudi neke vrste mineralno zdravilo ali prehransko dopolnilo.


Naša spletna trgovina prodaja najbolj kvalitetno naravno pršilo z magnezijevim kloridom na Europskem tržišču

Zechstein Inside®  Original kvaliteta

Magnezijevo olje Esenca

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram