Gornji trg 23, 1000 Ljubljana
+386 41 723 223
info@magnesium.si
Pon - Tor: od 13:00 do 17:30

Blog:

Magnezij in njegova vsako dnevna uporaba.

26/12/2019

Magnezijevo olje Esenca je pravzaprav magnezijeva slanica, koncentrirana, 31-odstotna  raztopina magnezijevega klorida heksahidrata. 100 % naravni vir.

Uporaba Esenca magnezijevega olja?

Za zunanjo uporabo.

Magnezijevo olje lahko nanesete na kateri koli del telesa. Zjutraj in zvečer po koži razpršite 5-10x in ga po nanosu za optimalno absorbcijo temeljito vtrite.

Da se koža navadi, na začetku uporabe nanašajte nekoliko manjšo količino magnezijevega olja večkrat na dan. Pri visoki koncentraciji magnezijevega olja lahko pride do pekočega občutka, ki pa ob redni uporabi izgine. Večje pomanjkanje magnezija povzroča srbečo kožo. Na začetku lahko olje malce razredčimo s prekuhano ali destilirano vodo, dokler koža ne prenese večje koncentracije.Lahko se uporablja kot magnezijevo olje za lase.

Zakaj pa čez kožo?

Ker čez kožo telo absorbira do 70 % magnezija.na žalost pa ljudje oralnega magnezija ne prenašajo preveč dobro, saj deluje odvajalno, po drugi strani pa se je za nekatere oblike pokazalo, da njihova stopnja absorpcije ne presega 4%. Tako je najučinkovitejši način uporaba, kar preko kože

Pri čem lahko pomaga magnezijevo olje?

Zniževanju visokega krvnega tlaka,zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti, uravnavanju elektrolitov, sindromu nemirnih nog, preprečevanju možganske kapi in okrevanju po kapi, odpravljanju nespečnost, krepitvi zdravja srca, ohranjanju zmožnosti spomina,

odvajanju strupov in težkih kovin iz telesa, izgradnji kosti in tvorbi beljakovin, ohranjanju zdravih zob,

pomirjanju živčnega sistema,

izločanju inzulina in presnovi krvnega sladkorja, izboljšanju prebave, 

preprečevanju mišičnih krčev ter

premagovanju depresije, migren in razdraženosti.

Z magnezijevim oljem Esenca lahko blažite: luskavico,krčne žile na nogah, krče v nogah in rokah, ki so posledica najrazličnejših naporov, simptome utrujenosti, izčrpanosti, depresije inosteoporozo.

Komu najpogosteje primanjkuje magnezija?

Starejši populaciji (k zmanjšanju ravni magnezija prispevajo številna zdravila) diabetikom,  aktivni populaciji, športnikom (prekomerno izločanje s potenjem), 

poslovnežem (zaradi stresa telo porablja magnezij), 

ljudem, ki so jim predpisane različne diete, in tistim, ki spijejo preveč ali veliko alkohola (telo ne more zadržati dovolj magnezija).Magnezijevo olje za zdravje telesa je nujno potrebno.

Vsebnost:

10 razprškov vsebuje vsaj 150 mg magnezija, kar je 40 % priporočenega dnevnega odmerka. Izdelek je preverjene farmacevtske kakovosti in pri tej uporabi ga boste uporabljali najmanj 3 mesece 100 ml je primeren tudi za otroke in nosečnice. Pri otrocih, mlajših od 12 let, uporabite polovico odmerka.

Esenca 100% naravno Magnezijevo olje in je najboljše magnezijevo olje

Ni preizkušeno na živalih. Veganom prijazno.

In je visokokoncentrirana vodna raztopina izjemno čistega magnezijevega klorida brez dodanih konzervansov. Zechstein Inside.

Magnezijevo olje Esenca je nekaj, kar bi vsi morali imeti v svoji, kopalnici za vsako dnevno rabo.

esenca-logo-bel

Magnezijevo olje

BITI V STIKU Z ESENCO

POMENI BITI V STIKU Z RESNIČNIM ŽIVLJENJEM
Copyright © 2022 | Esenca
Pogoji poslovanja
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram